[...] przetworzone. Miesa i te chude i tluste. Cholesterol jest baza wytwarzania hormonow w ludzkim ciele. Warzywa, owoce, ryby w ograniczeniu i nie z hodowli azjatyckich, jajka, oliwa, maslo, orzechy, olej kokosowy, olej lniany dobrze przechowywany, kasze, ryze, zemniaki, bataty no jest tego a jest. Z czego wziely sie te cheaty? Brak okresu z [...]
wysypka to prawdopodobnie skaza białkowa:) jajka zawierają lecytyne która obniża poziom chlesterolu. Sam szamam 5-8 dziennie od dawna. Robiłem ostatnio badania moczu oraz krwi i cholesterol jest idealny :)
7 jaj dziennie? Osobiście nie jestem zwolennikiem teorii, że należy jeść jajka b. rzadko bo cholesterol itd., i też ich jem sporo więcej niż jest zalecane, ale 7 dziennie co chyba przesada?
7 jaj dziennie? Osobiście nie jestem zwolennikiem teorii, że należy jeść jajka b. rzadko bo cholesterol itd., i też ich jem sporo więcej niż jest zalecane, ale 7 dziennie co chyba przesada? A co więcej ich dodać czy odjąć? Panowie a tuńczyk w oleju to dobre rozwiązanie dlaczego nie napiszecie koledze? A co złe?
czyli mogę jeść spokojnie 3-4 jajka dziennie i te serca ? pytam się bo nie chce mieć potem problemów ze zdrowiem a gdy własnie na praktykach zawsze jem jajecznice to mi zwrócili uwagę na cholesterol ...
[...] estro = syfy. W moim przypadku to się sprawdza niestety. marc97- no nie zupełnie. Różnią się przyswajaniem aminokwasów na przestrzeni czasu. I ogólna przyswajalność np. jajka a twarogu i uwalnianie aminokwasów jest inna. (w tym wypadku około 4h jaja a twaróg około 7h). faf - zgadzam się, ale jeżeli wymieniasz podroby to warto wspomnieć, że [...]
W żółtkach jaj jest sporo cholesterolu no i lepiej zmniejsz ich dawke. Lepiej jedz same białka: Jedno srednie białko jajka ma: ok. 3gr. białka, 0 tluszczu, ok. 0,2 ww i ok 15 kcal.Całkowicie z żółtek też sie nie powinno rezygnować bo żółtko zawiera aminokwasy których brakuje w białku Białko+żółtko tworza idealna pare. Do tego żółtko zawiera cynk [...]
dobra..za tydzien dam znac co i jak..:P mam pytanie odnosnie mojej diety: czym mozna zamienic jajka w dieci..przeciez ich jest za duzo;/...powinno sie jesc gora 5 jajek w tygodniu bo cholesterol sie osadza..
nie osadza sie cholesterol. jak nie masz cholsterolem problemow - to jajka Ci specjalnie nie zaszkodzą. diete przeanalizuje jutro bo dzis jestem juz zmeczony. mozesz wrzucic tez do odzywiania - tam masz specow od diety - jak chcesz jakies bardziej dogolebne info.
spróbuj zastąpić jajka innym żródłem białka. Ja przez jakies 2 lata pilem ok 30 jajek tygodniowo i powiem Ci ze tłuszcz i cholesterol zawarte w zółtku mocno dały mi sie we znaki. Samo białko jest ok ale co do żółtka to zaniechaj ich praktycznie wogole, najwyzej 1 dziennie. Pozdrawiam!
przestań sadzone jajka,albo gotowane,to ile by tego białka w nich zostało,połowa jak nie lepiej ścieła by sie pod wpływem temperatury.A tak to mam eleganckie nie naruszone białeczko jakieś 15g białka w 4 białkach jajek.Żółtek nie wibjam bo cholesterol i tłuszcz.Dobrze jest sobie wypić takiego drina,zawsze to jeden posiłek więcej w ciągu dnia.
[...] słyszę, że znowu ktoś przeprowadził jakieś badania i znowu coś tam jest niezdrowe albo wręcz śmiertelne to mnie z jednej strony wk.... a z drugiej śmieszy... to mleko, to jajka, to pieczywo, to cukier, to masło, a tam to nie takie tłuszcze a tam z kolei to nie teges cholesterol itp itd... nie da się żyć normalnie... najlepiej nie oddychać bo [...]
Nabiał Mleko Zawiera spore ilości wapnia, białka, fosforu, magnezu (sprzyja przyswajaniu wapnia) i witamin. Jest pomocne w leczeniu schorzeń układu krążenia a także redukuje nieprawidłowości metabolizmu. Najzdrowsze jest mleko chude ze względu na niską zawartość tłuszczu zwierzęcego, ale to powoduje ze jest tez w nim mniej witamin A, D i E. Obniża [...]
[...] i nigdy nie miałem żadnych problemów z trawieniem produktów mlecznych. Zakładałem do tej pory, że wchłaniam 100% tego białka. Może to jedna z tych teorii typu że niby jajka podbijają cholesterol. Kojarzę jeszcze pogląd, że nabiał powoduje gromadzenie wody pod skóra %-) Słyszałem tylko, żeby nie liczyć kolagenu (białka z żelatyny). Jak [...]
[...] i nigdy nie miałem żadnych problemów z trawieniem produktów mlecznych. Zakładałem do tej pory, że wchłaniam 100% tego białka. Może to jedna z tych teorii typu że niby jajka podbijają cholesterol. Kojarzę jeszcze pogląd, że nabiał powoduje gromadzenie wody pod skóra %-) Słyszałem tylko, żeby nie liczyć kolagenu (białka z żelatyny). Jak [...]